När havet steg” av Yvonne Wærn

Följ Din Boktrailer på Instagram

https://www.instagram.com/din_boktrailer/

Om författaren

Yvonne Wærn är svenskfödd i Helsingfors och har bott i Sverige sedan hon var fyra år gammal, efter 2009 i Linköping. Yvonne har många strängar på sin lyra. Hon är professor emerita och tidigare forskare, föreläsare och handledare med specialitet kognitionspsykologi. Fokus har legat på interaktion mellan människa och dator och hon har skrivit flera fackböcker och än fler vetenskapliga artiklar i ämnet.

Två barn och fem barnbarn kom i hennes famn innan hon blev pensionerad och änka. Förlusterna tog henne hårt, men hon överlevde tack vare en ny man och ett nytt intresse: att skriva skönlitterärt. Hittills har det blivit fem historiska romaner, två science fiction, två barnböcker i fantastikanda och ytterligare två böcker med klassisk indisk bakgrund.

Att fabulera om Gullevi, drakvänner, artificiell intelligens och robotar är bland det bästa Yvonne vet, men hon kan också bli helt uppfylld av historiska fakta. Hon är fri i skrivandet och får utlopp för det engagemang och den energi hon besitter. Fabelfarmor är hemsidan för detta. Här finner du berättelser, fantasier och förnuft. Välkommen till Yvonne Wærns värld.

Här finns Yvonne Wærn:
Hemsida:  http://yvonnewaern.se samt https://fabelfarmor.se

Facebook: https://www.facebook.com/yvonnerwaern

Instagram: https://www.instagram.com/skrivaryvonne/

samt https://www.instagram.com/fabelfarmor/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Yvonne_W%C3%A6rn

Om  boken ”När havet steg” av Yvonne Wærn.

Året är 2117. Inlandsisen smälter allt fortare och landmassorna krymper medan luftföroreningarna ökar. Världen styrs av datorer med en egen agenda. När Yasmines mormor råkar ut för en olycka tvingas Yasmine lämna sin trygga tillvaro för att slåss för både sin egen och mormoderns överlevnad. Det blir en kapplöpning mot dels datorutvecklingen, dels naturens krafter.

Spänning och situationskomik blandas i en framtidsvision där artificiell intelligens och robotar står både för lösningar och hot.

”När havet steg” är enastående på många sätt. En Science fiction/dystopi med inslag av situationskomik. Stark, fantasifullt och innovativt skapad miljö och intressanta karaktärer som figurerar i romanen. I boken har vi orsakat all förstörelse med global uppvärmning och därav havets höga nivå. Vi anar att möjligheten finns att vår slutliga verklighet kan utmynna just så här om inte ännu värre. Yvonne Wærn är professor emerita som i sin forskning inriktat sig på kognitionspsykologi och människa-datorinteraktion. Yvonne har forskat grundligt kring ämnet och gjort trovärdiga kopplingar till texten som gör att du förflyttar dig in i berättelsens mitt. Dessutom är berättelsen med sitt innehåll närmast unik. Den har ett annorlunda innehåll och slutar på ett märkligt och ändå önskvärt sätt. Idag kräver vi läsare det där lilla extra av en bok och ”När havet steg” är just en sådan bok vilket idag behövs för att fånga läsarnas uppmärksamhet. Så läs denna annorlunda bok!

Boken finns på Bokus, Adlibris, CDON

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s