Kanarieöarnas gåtfulla historia av Yvonne Wærn

 

 

Följ Din Boktrailer på Instagram

https://www.instagram.com/din_boktrailer/

Om Boken
”Kanarieöarnas gåtfulla historia” finns som pappersbok och e-bok hos alla nätbokhandlare efter den 1 december.

Visste du att stenåldersfolket på Kanarieöarna försvarade sig själva mot medeltida inkräktare i nästan 100 år – bara med hjälp av stenar? Eller att människor som berövats sina tungor lärde sig att vissla för att kommunicera med varandra? Kanarieöarnas tidiga historia präglas av många svårigheter – men också många finurligheter. Inte minst när det gäller språket!
Trodde du att alla urinvånare kallades för ”guancher”? Eller att namnet ”Kanarie” måste ha sitt ursprung i ”canis” – det latinska ordet för hund? Tänk om. Bokens omfattande ordlista gör dig bekant med ord som ”harimaguada” och ”gofio”. Men varifrån kommer de, förresten?
Om författaren
Yvonne Wærn är svenskfödd i Helsingfors och har bott i Sverige sedan hon var fyra år gammal, efter 2009 i Linköping. Yvonne har många strängar på sin lyra. Hon är professor emerita och tidigare forskare, föreläsare och handledare med specialitet kognitionspsykologi. Fokus har legat på interaktion mellan människa och dator och hon har skrivit flera fackböcker och än fler vetenskapliga artiklar i ämnet.
Två barn och fem barnbarn kom i hennes famn innan hon blev pensionerad och änka. Förlusterna tog henne hårt, men hon överlevde tack vare en ny man och ett nytt intresse: att skriva skönlitterärt. Hittills har det blivit fem historiska romaner, två science fiction, två barnböcker i fantastikanda och ytterligare två böcker med klassisk indisk bakgrund.
Att fabulera om Gullevi, drakvänner, artificiell intelligens och robotar är bland det bästa Yvonne vet, men hon kan också bli helt uppfylld av historiska fakta. Hon är fri i skrivandet och får utlopp för det engagemang och den energi hon besitter. Fabelfarmor är hemsidan för detta. Här finner du berättelser, fantasier och förnuft. Välkommen till Yvonne Wærns värld.

Marknadsför inlägg
Kommentarer
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s