En roterande spegel av musik av Joakim Nordbrandt

Följ Din Boktrailer på Instagram

https://www.instagram.com/din_boktrailer/

Tolkningen av dikten i videklippet är gjord av mig Snezana Lindskog. Enligt författaren är den mörkare, dystrare. 

Om diktsamlingen ”En roterande spegel av musik”

I denna unika samling dikter och berättelser bjuder debutförfattaren Joakim Nordbrandt läsaren på en fängslande resa genom ljus och mörker, tid och rum, surrealism och existentialism. Ett ordkonstverk för själen. Joakim är en mästare på att fängsla och förvåna med varje enskild dikt och kort berättelse.

Skrivandet bör vara en kamp mot perfektionen och perfektionen en kamp mot skrivandet. När dessa två antagonister möts uppstår en kreativ balans som ebbar ut i skapande. Det är inte för än man ger upp alla föreställningar om perfektion som den ultimata dikten kan uppstå. En roterande spegel av musik är omöjlig att skapa och därför så lockande. Gränsen mellan fantasin och verkligheten är flytande. Det existentiella svävar tydligt bland raderna. Joakim Nordbrandt har skapat ett konstnärligt mästerverk, med innehåll som flyter närvarande i läsaren. Rekommenderas varmt till diktälskare som är ute efter den där extra upplevelsen. I boken finns även kortare berättelser, som förvånar och slutar oväntat. Bland annat novellen Phantasmagoria. På    novellpodden #7 finns den även inläst av Christopher Pålerud.

Boken finns på Adlibris

Om författaren

Joakim Nordbrandt är 34 år gammal, född 84 i Luleå. Han har bott i Norrtälje sedan 6 års ålder. Joakims debutverk, diktsamlingen ”En roterande spegel av musik” som har skapats i mörker har inspirerat konstnärer att fritt tolka dikterna och novellerna till installationer och konstverk. En svår sjukdom, extrem ljuskänslighet gör att han är isolerad i mörker. Han har således skrivit boken i huvudet och sedan dikterat den. Skrivandet är Joakims livlina. Joakim Nordbrandt skriver på sin första roman En sked med ansikte som har preliminär reales februari 2019, men redan i januari släpper han sin andra dikt/novellsamling Om mina känslor var blommor som följer samma signum som debutverket.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s