Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD förord av Christina Gustavson

 

 

Följ Din Boktrailer på Instagram

https://www.instagram.com/din_boktrailer/

Om Christina Gustavson

Christina Gustavson har hittills skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Mördande lögner och övriga delar i samma serie kriminalromaner ges ut som ljudbok av Lind & Co. Deckare i en annan serie ges ut som ljudböcker av Word Audio Publishing. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993. Christina Gustavson har disputerat, är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri, allmänmedicin samt allmän psykiatri och har en s.k. randutbildning inom barnpsykiatri.

Christina Gustavson  har en djup kunskap om, och en omfattande, mångfacetterad erfarenhet av det psykiska lidande som drabbar många i vårt samhälle och hon har bland annat specialstuderat psykopaters beteende och counter-terrorism.

Bland hennes meriter kan nämnas att hon har arbetat med biståndsarbete i bl.a. Afrika samt tidigare har haft uppdrag som konsultläkare på en av Röda Korsets enheter för människor med psykiska skador efter tortyr och traumatiska upplevelser.

Farfadern var länsman och grundlade tidigt Christinas intresse för  lag och rätt. Hennes doktorsavhandling tar upp frågan om hur man kan hitta sätt att förutsäga allvarliga våldsbrott och bedöma vilka riskerna är för allvarligt våld i samhället. Kan man med viss säkerhet förutsäga ett brott, har man också möjlighet att förebygga. Med tilltagande våldstendenser i stora delar i världen är frågeställningarna aktuellare än någonsin.

På fritiden är Christina intresserad av textildesign och har ett särskilt intresse för hattar, dessutom tillverkar hon sina egna hudvårdsprodukter.


Christina berättar:

”Jag har alltid älskat att läsa böcker och har skrivit så länge jag kan minnas. När jag var liten fick jag aldrig nog utan smygläste i ljuset av en ficklampa under täcket. Om jag räknar med antologierna jag deltagit i har jag skrivit/deltagit i drygt femtio titlar. De flesta av dem finns i fyra format, dvs inbunden bok, pocket, e-bok och ljudbok.

Jag tycker naturligtvis om alla mina böcker men bland fackböckerna vill jag här nämna bl.a. ”Hjälp – han är Psykopat. Psykopaterna i din närhet”, ”Om någon du känner har en depression” samt ”Tänk om jag är knäpp!? Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar” och när det gäller deckare ”Mördande dofter” och ”Förvillande offer.”

Hemsida: www.gustavson.se

E-postadress: info@gustavson.se

FaceBook: www.facebook.com/christina.gustavson.58
Instagram: christinagustavson.forfattare

Twitter: www.twitter.com/GustavsonInfo

Du hittar Christina Gustavson även på LinkedIn.

 

Om boken:

Titel: Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD.

Undertitel: Pedagogiska, sociala och medicinska aspekter

Författare: Brigitte Oxelqvist, fil.kand. i Specialpedagogik

Boken innehåller även ”Namnemackor och mumlor – en aspergares liv”

av Sandra Petojevic, fil.mag. i Konst- och bildvetenskap, samt förord av Christina Gustavson, MD, specialist i Rättspsykiatri, Allmän Psykiatri och Allmänmedicin.

Förlag: Joelsgården Förlag

Format: Inbunden och storpocket.

ISBN 978-91-88013-19-4 (storpocket)

ISBN 978-91-88013-14-9 (inbunden)

Baksidestext:

I Sverige såväl som internationellt finns det mycket litet skrivet om flickor med Aspergers syndrom som socialt funktionshinder. Även om relativt få fått den neuropsykiatriska diagnosen kan förekomsten vara vanligare än man tror.

Boken beskriver aspergerflickornas speciella problematik. Den ger förslag till insatser som synliggör dessa flickor för att ge dem den hjälp de behöver för att bryta isolering och utanförskap samt för att de skall kunna utvecklas med bibehållen självkänsla trots sina svårigheter.

Den vänder sig till alla som i sitt arbete eller dagliga liv möter flickor med Aspergers syndrom och flickor med problem som påminner om detta, bland annat lärare, fritidsledare, socionomer samt inte minst föräldrar och anhöriga.

Boken om flickor med Aspergers syndrom bygger på en kandidatuppsats med titeln Flickor med högfungerande autism/Aspergers syndrom och flickor med AD/HD samt deras skolsituation; sociala, kognitiva och emotionella utveckling – Pedagogiska och medicinska aspekter, skriven av Brigitte Oxelqvist, filosofie kandidat i specialpedagogik.

Den innehåller även personligt barndomsmaterial skrivet av två kvinnor med egna upplevelser av att ha Aspergers syndrom samt ett inledande förord av Christina Gustavson, disputerad specialistläkare, författare och förläggare.

Länkar:

Bildlänk: http://www.gustavson.se/wp-content/uploads/2016/08/fact_book3.jpg

Länk: http://www.gustavson.se/flickor-med-aspergers-syndrom/

Om förlaget:

Joelsgården är ett litet men expanderande svenskt förlag som ger ut skönlitteratur, fackböcker och noveller i olika format som: pocket, inbundna böcker, ljudböcker och e-böcker. Hittills har förlaget givit ut verk av nio författare.

Adress: Box 4012, 514 11 Limmared

E-post: info@joelsgarden.se

Hemsida: www.joelsgarden.se

FaceBook: https://www.facebook.com/joelsgardenforlag/

Musik i videoklippet: Musik av Thomas Öjebring – Da Vinci (uppfinningar), 1994

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: