Tro av Gunborg Sahlin

Om Gunborg

Jag heter Gunborg Sahlin och släppte i år min roman TRO. Den är inte religiös, vilket det är på plats att påpeka då många tror det.

Nu sitter jag och skriver på uppföljaren och det göra jag i min hemstad Skövde. Är pensionär numera efter att ha jobbat på många olika ställen i Sverige och hanterat mycket differentiella uppgifter. Varit lite hoppig i livet kanske, men det visar sig vara bra nu när jag satt mig ner för att skriva. Alltid har man lärt sig något fastän man inte insåg det på den tiden det begav sig.

Jag läser/lyssnar mycket och när jag får tag i någon bra litteratur så är jag väck för världen. Frågan blir då förstås, vad tycker jag är bra litteratur? Eller om jag uttrycker det såhär, vad har jag läst under året som sitter klockrent kvar i minnet. Åh, det blir en hel del, men jag selekterar och lyfter fram: Din stund på jorden, av Moberg. 1793 av Dag och natt. Kärlekens Antarktis av Stridsberg. Höstgärningar av King. Skam av Alvtegen. Kvinnor och äppelträd av Martinsson. Körkarlen av Lagerlöf. Vredens druvor av Steinbeck.

Nu inser jag att det inte går att hålla på såhär för då får jag fylla sida upp och sida ner, men den naturliga följdfrågan blir förstås: Skriver jag som dem? Och svaret blir: No but I Wish!

Jag är ingen fena på sociala nätverk och det blir lika ofta fel som rätt, men jag har:

Instagram:http://www.instagram.com/boktro

Facebook:http://www.facebook.com/gunborg sahlin författare

Om boken

Tro handlar om en flickas svåra uppväxt och hennes ständiga besvikelser. Men trots alla motgångar finns det en överskuggande kraft i henne. Den anas i denna del men blir än tydligare i uppföljaren som kommer under våren. Under hela resans gång har den unga Rakel spöket Linnea Jansson från brunnen som ständig följeslagare och vän.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s