Depression av Christina Gustavson

View this post on Instagram

Om boken: Depression är en av våra stora folksjukdomar. Omkring en tredjedel av alla har haft en depression. Vem som helst kan drabbas, ung, gammal, frisk eller sjuk. Den som är utvilad eller den som är trött och sliten av ett påfrestande arbete. Ofta finns ingen förklarande orsak, utan depressionen bara kom. Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp. Symptomen kan vara svåra att känna igen. I boken ges en bild av hur en depression kan se ut för andra, i den deprimerades omgivning. Om det går att upptäcka symptomen lite fortare, så kan fler söka läkare för diagnos och hjälp. Boken visar hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga, samt hur man kan mildra förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression. Om någon du känner har en depression: Finns som inbunden bok, storpocket, e-bok och ljudbok. Finns att köpa: På internet, t.ex Adlibris, Storytel m.fl. Christina berättar: ”Jag har alltid älskat att läsa böcker och har skrivit så länge jag kan minnas. När jag var liten fick jag aldrig nog utan smygläste i ljuset av en ficklampa under täcket. Jag tycker naturligtvis om alla mina böcker men här vill jag nämna deckarna samt ”Hjälp – han är Psykopat. Psykopaterna i din närhet”. Om Christina Gustavson Christina Gustavson är specialistläkare, har disputerat i ämnet ”Risk and Prediction of violent crime” och har skrivit en lång rad böcker, både deckare, romaner och fackböcker. #christinagustavson.forfattare #skriva #skönlitteraratur #depression #faktabok #anhörighjälp #anhörigbok joelsgårdenförlag #dinboktrailer

A post shared by Snezana Lindskog (@din_boktrailer) on

Om boken:

Depression är en av våra stora folksjukdomar. Omkring en tredjedel av alla har drabbats. Ung, gammal, frisk eller sjuk, alla kan drabbas. Ofta finns ingen förklarande orsak, utan depressionen bara kom. Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp.

Symptomen kan vara svåra att känna igen. Boken ger en bild av hur en depression kan se ut för andra, i den deprimerades omgivning. Går det att upptäcka symptomen fortare, kan fler söka läkare för diagnos och hjälp.

Boken visar hur en medmänniska hjälper den drabbade, hur man kan förebygga, samt mildra förloppet.

Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression.

Om Christina Gustavson

Christina Gustavson har skrivit en lång rad böcker och har en mångsidig utgivning. Mördande dofter och hennes deckare i samma serie deckare ges ut som ljud- och e-böcker av Word Audio Publishing medan både pocket och den inbundna boken är utgivna på Joelsgården förlag. Mördande lögner och övriga delar i den serien kriminalromaner ges ut som ljudbok av Lind & Co.

Christina Gustavson har hittills skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993.

Farfadern var länsman och grundlade tidigt Christinas intresse för  lag och rätt. Hennes doktorsavhandling tar upp frågan om hur man kan hitta sätt att förutsäga allvarliga våldsbrott och bedöma vilka riskerna är för allvarligt våld i samhället. Kan man med viss säkerhet förutsäga ett brott, har man också möjlighet att förebygga. Med tilltagande våldstendenser i stora delar i världen är frågeställningarna aktuellare än någonsin.

På fritiden är Christina intresserad av textildesign och har ett särskilt intresse för hattar, dessutom tillverkar hon sina egna hudvårdsprodukter.

Christina Gustavson har disputerat, är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri, allmänmedicin samt allmän psykiatri och har en s.k. randutbildning inom barnpsykiatri.

Christina Gustavson  har en djup kunskap om, och en omfattande, mångfacetterad erfarenhet av det psykiska lidande som drabbar många i vårt samhälle och hon har bland annat specialstuderat psykopaters beteende och counter-terrorism.

Bland hennes meriter kan nämnas att hon har arbetat med biståndsarbete i bl.a. Afrika samt tidigare har haft uppdrag som konsultläkare på en av Röda Korsets enheter för människor med psykiska skador efter tortyr och traumatiska upplevelser.

 


Christina berättar:

”Jag har alltid älskat att läsa böcker och har skrivit så länge jag kan minnas. När jag var liten fick jag aldrig nog utan smygläste i ljuset av en ficklampa under täcket. Om jag räknar med antologierna jag deltagit i har jag skrivit/deltagit i drygt femtio titlar. De flesta av dem finns i fyra format, dvs inbunden bok, pocket, e-bok och ljudbok.

Jag tycker naturligtvis om alla mina böcker men bland deckarna vill jag främst nämna bl.a. ”Mördande dofter”, ”Mörkrets maklt”, ”Förvillande offer” och ”Dold avsikt” och när det gäller fackböckerna ”Hjälp – han är Psykopat. Psykopaterna i din närhet”, ”Om någon du känner har en depression” samt ”Tänk om jag är knäpp!? Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar”.

Hemsida: www.gustavson.se

E-postadress: info@gustavson.se

FaceBook: www.facebook.com/christina.gustavson.58
Instagram: christinagustavson.forfattare

Twitter: www.twitter.com/GustavsonInfo

Du hittar Christina Gustavson även på LinkedIn.

 

 

Om förlaget:

Joelsgården är ett litet men expanderande svenskt förlag som ger ut skönlitteratur, fackböcker och noveller i olika format som: pocket, inbundna böcker, ljudböcker och e-böcker. Hittills har förlaget givit ut verk av nio författare.

Adress: Box 4012, 514 11 Limmared

E-post: info@joelsgarden.se

Hemsida: www.joelsgarden.se

FaceBook: https://www.facebook.com/joelsgardenforlag/

Fakta om boken:
Författare: Christina Gustavson
Titel: Om någon du känner har en depression

Undertitel: För anhöriga, vänner och drabbade
Kategori: Personlig uteckling
Serie: Du kan hjälpa någon
Fristående del i serien: 2
Format: Inbunden bok, storpocket, e-bok och ljudbok
Förlag: Joelsgården förlag
Inbunden bok: ISBN 978-91-88013-83-5
Pocket: ISBN 978-91-88013-27-9
e-bok:
ISBN 978-91-88013-31-6

Ljudbok: ISBN 978-91-88013-84-2
Finns att köpa: På internet

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: