Universums mörka hemlighet av Malin V Olsson

Om boken:

Titeln är ”Universums mörka hemlighet” och boken riktar sig främst till unga vuxna.

Det är en kärlekshistoria lika mycket som ett lättläst äventyrsdrama i framtidsmiljö, där utvecklingen på flera plan nått bortom vår nutida, men där läsaren ändå möter inslag från vår tid.

Den är realistisk så till vida att den speglar problem som existerar i vår nutid, som rädslan för det lite främmande och outforskade. Här ryms rymdresor och besök på andra planeter men också känslor och relationer.

Det är 18 åriga Veronica Harrington som berättar sin historia. Hon är mycket intelligent men har alltid känt sig udda, har levt en ganska ensam tillvaro, där jämnåriga kamrater varit en bristvara. Hon drömmer om den stora kärleken men är rädd att inte finna den. När hennes skepp förliser genom en tragisk olycka, tar hennes liv en dramatisk vändning. Från baksidestexten: Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp. Mitt namn är Veronica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för ung för mitt intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt. Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatisk vändning…

 

Om författaren:

Malin V. Olsson föddes i Västmanland men bor idag i Gästrikland, där hon arbetar som sjuksköterska. Hon började skriva som barn och har egentligen aldrig slutat. Att skapa i skrift är för henne ett sätt att bejaka sin kreativitet. Bäst tycker hon om att skriva realistiska texter med en extra twist, där fantasi möter verklighet. Universums mörka hemlighet är hennes debutroman.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s