Bedräglig lycka en novell av Ingrid Giselsson ur antologin Lyckliga tider

View this post on Instagram

Om novellen ”Bedräglig lycka” av Ingrid Giselsson Min novell kom till när min skrivkurs i Simrishamn hade vår sedvanliga julträff. Då läser vi julberättelser för varandra, äter julgodis i massor och dricker glögg. Det är en väldigt mysig stund. Kontakten med elever från andra kulturer, öppnade mina ögon för hur ensam man kan bli, om man som den ende i sin familj lyckas ta sig till ett annat land. Har man fått komma in i Sverige av humanitära skäl, har man inte heller möjligheten att ansöka om att någon mer i familjen ska få komma hit. Då gäller ingen anknytningsinvandring. Man måste försöka skapa nya vänner och ett nytt nätverk.  Om författaren: Jag har under årens lopp mer rättat andras texter, än skrivit själv. Nu är jag pensionerad och har tid att skriva. Jag håller på med en berättelse om hedersproblem i en familj från Afghanistan och om liknande svårigheter inom en svensk frireligiös sekt. Blir man utsatt för heder och skam var helst i världen, förlorar man en del av sitt självändamål och blir ett medel för andra, som tar sig rätten att bestämma vad som passar sig. ”Vem passar det att det inte passar sig” är lika viktigt att fråga sig i en hederskultur, som ”follow the money” i en deckare. Jag önskar dig en god lässtund. #bedrägliglycka #lyckligatider #lycka #noveller #novell #läsning #lästips #svenskaförfattare #svensklitteratur @monicaivesköld @ingridgiselsson #antologi #dinboktrailer #snezanalindskog @snezanalindskog

A post shared by Snezana Lindskog (@din_boktrailer) on

Om novellen ”Bedräglig lycka” av Ingrid Giselsson

 

Min novell kom till när min skrivkurs i Simrishamn hade vår sedvanliga julträff. Då läser vi julberättelser för varandra, äter julgodis i massor och dricker glögg. Det är en väldigt mysig stund.

Kontakten med elever från andra kulturer, öppnade mina ögon för hur ensam man kan bli, om man som den ende i sin familj lyckas ta sig till ett annat land. Har man fått komma in i Sverige av humanitära skäl, har man inte heller möjligheten att ansöka om att någon mer i familjen ska få komma hit. Då gäller ingen anknytningsinvandring. Man måste försöka skapa nya vänner och ett nytt nätverk.

 

Om författaren: Jag har under årens lopp mer rättat andras texter, än skrivit själv. Nu är jag pensionerad och har tid att skriva. Jag håller på med en berättelse om hedersproblem i en familj från Afghanistan och om liknande svårigheter inom en svensk frireligiös sekt. Blir man utsatt för heder och skam var helst i världen, förlorar man en del av sitt självändamål och blir ett medel för andra, som tar sig rätten att bestämma vad som passar sig. ”Vem passar det att det inte passar sig” är lika viktigt att fråga sig i en hederskultur, som ”follow the money” i en deckare.

Jag önskar dig en god lässtund.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s