Förbaskat underbart en novell av Isabella Karlsson

View this post on Instagram

Om författaren: Isabella Karlsson är 47 år och arbetar som lärare i svenska och svenska som andraspråk på en högstadieskola i Kalix, Norrbotten. Hon har skrivit så länge hon kan minnas, allt från poesi till noveller och lite längre texter, både för barn och vuxna. Hon har bland annat skrivit dikter som tonsatts av kompositören Stefan Nilsson, (känd för musiken till bl a Gabriellas sång) och hon har gett ut en egen diktbok, en barnbok med rim och ramsor (Kringelkrångel Tingeltangel) och deltagit i sex olika antologier. Under 2019 är hon aktuell med en ny barnbok och som deltagare i novellantologin Lyckliga stunder. Hon drömmer om att få tid för skrivandet, när så mycket annat i livet tagit hennes tid i anspråk de senaste åren. Nu är allt plötsligt annorlunda och hon tänker äntligen försöka fånga tiden igen. Förutom att skriva älskar Isabella att vistas i naturen, gärna tillsammans med hunden. Där finns lugnet, tystnaden och inspirationen. Högpresterande Veronika är utbränd, totalt slutkörd och lockas av läkarens råd att testa något nytt för att komma bort från alla krav och måsten i storstan. Musik: Missing Pieces – Sir Cubworth #förbaskatunderbart #lyckligatider #lycka #noveller #novell #läsning #lästips #svenskaförfattare #svensklitteratur @monicaivesköld #antologi #dinboktrailer #snezanalindskog #skriva #bondgård #lantliv @isaka72

A post shared by Snezana Lindskog (@din_boktrailer) on

 

Om författaren: Isabella Karlsson är 47 år och arbetar som lärare i svenska och svenska som andraspråk på en högstadieskola i Kalix, Norrbotten. Hon har skrivit så länge hon kan minnas, allt från poesi till noveller och lite längre texter, både för barn och vuxna. Hon har bland annat skrivit dikter som tonsatts av kompositören Stefan Nilsson, (känd för musiken till bl a Gabriellas sång) och hon har gett ut en egen diktbok, en barnbok med rim och ramsor (Kringelkrångel Tingeltangel) och deltagit i sex olika antologier. Under 2019 är hon aktuell med en ny barnbok och som deltagare i novellantologin Lyckliga stunder.

Hon drömmer om att få tid för skrivandet, när så mycket annat i livet tagit hennes tid i anspråk de senaste åren. Nu är allt plötsligt annorlunda och hon tänker äntligen försöka fånga tiden igen.
Förutom att skriva älskar Isabella att vistas i naturen, gärna tillsammans med hunden. Där finns lugnet, tystnaden och inspirationen.

Novellen Förbaskat underbart kom till under en period av mycket oro och sorg, trots det är historien lite tragikomisk. Det börjar oftast under en skogspromenad. En bild av en okänd person dyker upp i huvudet. Personen tycks ha något att berätta, något den vill att andra ska få veta mer om. Till slut lämnar den inte Isabella ifred förrän hon faktiskt sätter sig ned och skriver historien, från början till slut.

Logglinje:

En utbränd kvinna försöker rannsaka sig själv och hitta tillbaka till glädjen i livet, genom att visats på en bondgård under några veckor.

Del av en hisspitch: Högpresterande Veronika är utbränd, totalt slutkörd och lockas av läkarens råd att testa något nytt för att komma bort från alla krav och måsten i storstan. Varför inte ta chansen att vistas på en bondgård under några veckor? Närheten till djur och natur, andas lantluften. En plats för att försöka finna sig själv igen och hitta tillbaka till glädjen i livet. Men det kanske inte är så enkelt…? Och vad har läkaren för koppling till gården, egentligen?
Musik: Missing Pieces – Sir Cubworth

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s